noget om hvalpe avl!

Brun Dværg hvalp 1 uge gammel


På en anden side, har jeg givet udtryk for, at mine Pudler er  mit et og alt, og højt elsket, det at opdrætte Pudler er min Hobby, fuld af glæder og sorg, fuld af fornøjelser, bekymringer og hvad der ellers medfølger af at have med små levende væsner at gøre. 
De er med over det hele i mit hus, hvad man vist ikke kan være i tvivl om, når man læser min hjemmeside;  samt de bliver passet af en  dejlig person,  når jeg er væk i længere tid, (hun elsker også mine hunde, ode elsker hende, jeg kan trygt tage afsted, de bli´r passet og forkælet på bedste vis) 

Vigtigt for mig er, at mine små finder et godt hjem, hvor de er ønsket af hjertet, så er det ikke helt så svært at aflevere en lille hvalp, til et nyt hjem!

Det vil jeg gerne dele med andre, som syntes at det at have er en Pudel er lige noget for dem og gerne vil have en hvalp, samt elske den af hele deres hjerte!
 så på denne side vil jeg prøve at fortælle om:

Hvad Hvalpeavl er for en tingest?

Joh, det er, at vælge en tæve ud som er sund og rask. Tæven skal have et godt og stabilt temperament, det samme gælder for hannen. 

Første gang hun skal have hvalpe, skal hun  være omkring 2- 3 år, ikke meget over, idet tæven har de bedste fødsels betingelser i den alder. 
En tæve må højest have 5 kuld hvalpe i alt, og skal have pause for hvalpe ind imellem.
Pudler i Toy og Dværg , får normalt fra 1 - 3, 4 måske 5, sjældent 6 hvalpe i det samme kuld.

Sorte dværg hvalpe

Inden tæven skal i avl, skal tæven have været avls godkendt, enten på en udstilling, eller et avls godkendelses arrangement, som Pudel Klubben arrangerer ind imellem rundt i de forskellige kredse. 
Det gælder i øvrigt også for hannen (avls godkendelsen er gyldig, når hunden er  9 måneder og har været på udstilling for at blive bedømt af en dommer).
En Tæve må ikke ligge med hvalpe før den er 2 år gammel. og som før nævnt godkendt af en dommer med: Exelent, en 1. præmie eller en 2. præmie!

Der forefindes en del Etiske anbefalinger fra Pudelklubben. kan ses på klubbens hjemmeside:
  www.pudelklubben.dk 

Krav fra Dansk Kennel Klub= DKK og pudelklubben= PK :
tilknyttet Federation Cynologique Internatioale = FCI, og Nordisk Kennel Union
 (som opdrætter er det et krav at være medlem i Dansk Kennel Klub, (det er også en garanti  for os/jer, at vi overholder gældende regler og sundhedskrav)

Inden de udvalgte hunde skal parre sig, skal de også have været DNA Optigen PRCD testet, ved blodprøve eller skrab. disse prøver sendes til Optigen laboratorie i USA
(det vil sige: de hunde hvis begge forældre eller forfædre er testet PRCD Normal fri = A, bortfalder kravet om PRCD-testen på fremtidige hvalpe) men hvis en af hundene er anlægsbærer af sygdommen arvelig blindhed, så skal hvalpene testes for at kunne bruges i avl, idet hunde, som har sygdommen arvelig blindhed ikke må bruges i avl. og en anlægsbærer må kun  parrers med en testet fri.

Det er noget af et fuldtids Job i 24 timer i døgnet, at opdrætte hvalpe. 

Man sørger for at have raske og sunde dyrlæge tjekket og vaccinerede hunde, som skal være forældre til de små hvalpe, hannen kan godt være valgt fra en anden kennel eller udstiller, og som man jo stoler på!

Hannen som man vælger, spørger man til hvilke aner der ligger bag og som man har lagt mærke til på udstillinger, ikke hvad dommer syntes men om kan den han passe til din egen tæve!
Du kan komme til at rejse langt evt. udenlands efter en egnet/ ønsket han.

Moderen bærer på hvalpene i ni uger, og man sørger for at motionere hende under graviditeten, de sidste uger inden fødsel, skal der noget ekstra fodertilskud tilbydes o.s.v. 

Derefter er der 8 - 10 ugers opvækst, hvor man de sidste 4 - 6 uger sørger for at de bliver socialiseret til de andre hunde i flokken mere og mere og at de møder andre mennesker. 
Lærer de små at begå sig og får halsbånd og snor på til små gå ture.  

Sorte hvalpe 9 uger

I DKK skal kuldet stambog registreres, inden de er 3 uger gamle med kennelnavn, navne og de får stambognummer, når chip er sket udleveres papirer på hvalpene!
Første vaccine og sundhedtjek sker hos os ved 8 uger gammel, hos vores dyrlæge, her får jeg dem også Chippet 7 uger gammel. 

En hvalp skal have stambog, sundhedsattest, ormekur,  vaccine bog/ EU-pas med rabies vaccine, hvis man skal til udlandet!

Køber man en han selv, er der udgifter til denne samt afhentning, registrering og div. godkendelser via DKK, samt dyrlæge.

Hvad der er af udgifter, til anskaffelser af diverse ting der vedrører mine dejlige hunde, kan ikke opgøres i beløb, det kan jeg kun nævne ved at opremse, hvad der skal til for at vedligeholde tingene.

 Selve  det at have hund /pudel koster:
foder og drikketrug  samt kurve
Der skal sakse, karte, kamme, specielle elastikker til toppen om den skal være lang, klippemaskine, flere forskellige skær til denne, tørremaskine, shampo, balsam og olier til indvortes udvortes brug, for vedligeholdelse af pelsen.
hundelegetøj, kurve, tæpper til div. brug ekstra vask, rengøring .

Man kan også vælge pudlen skal være korthåret, det kræver klipning  hver 2½ måned. Den er absolut også sød i kort pels!

Indretning af huset, vedligeholdelse af hus og have, hegn så de kan være i haven og lege uden at de løber væk til gene for andre.

Udstiller man, er der udgift til dette, samt kørsel evt. overnatning, transportbure, tæpper, ekstra udstyr til pleje af hunden! 

At lave hvalpeavl kan i sjældne tilfælde medføre Kejsersnit, skanning og medicinering
Men der kan også løbe andre udgifter på det at lave hvalpe.
  Hvalpe kasse, hvalpekravlegård skal laves eller anskaffes og jeg kunne blive ved.

Det at lave hvalpe opdræt, er ren fornøjelse, med hvad der medfølger af mest glæde og nogle gange en stor sorg, men en vældig dyr Hobby, som overhovedet ikke kan dække udgifterne, derfor har jeg prøvet at fortælle, det er kun glæden ved at have mine Pudler, som driver værket!!!!
                                               
                                    Det er mit Liv og jeg elsker det!

                                               

brun Stewey & sort Sabina

Brown Stewey og Black Sabina
 er Søskende af samme kuld, født den 1 dec. 2006

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Sabrina Riborg | Svar 14.08.2017 16.47

Søger toy puddel tæve i farven Fawn... har i planer om hvalpe i nærmeste fremtid??

Mitza Eshington | Svar 15.05.2016 12.41

Beskeder ved kommentare kan jeg ikke besvare, idet jeg ikke kan se jeres mail adresse, men i øjeblikket ingen hvalpe,,skrevet d. 15.05.2016 venlig h. sun bounty

Anette Andersen | Svar 15.05.2016 02.17

Jeg leder efter en lille toy puddel og ville hører hvornår i evt har hvalpe mvh Anette

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:01

Jeg har en han i abrikos til 12.000,00 kr. Født 20 oktober 2018.
Han er 12 uger igår Lørdag! Jeg husker godt thyson svagt, ring til mig på telefon 73783040

...
13.01 | 11:33

Hej mitzi vi har midtet Tyson brun toy han blev 12år vil gerne have en ny han til foråret hvad koster de nu på stamtavlen er hans navn Ulrik vil du kontakte mig

...
09.12 | 11:00

Jane Andersen send mig din mail på mitzaesh@icloud.com venligst Mitza

...
09.12 | 00:30

Hej.
Er den sidste hvalp stadig til sslg?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE